Logo Fietsen123

Nieuws

Meldsysteem fietsroutebewegwijzering goed gebruikt

Tuesday 23 October, 2012

Het overkomt iedere fietser wel eens. U bent een route aan het fietsen, maar mist een bordje of ziet een beschadigd bord. Onderhoudsinstanties moeten dit weer in orde maken. Veel fietsers weten echter niet bij wie ze een melding kunnen maken. Het Landelijk Fietsplatform, coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen en beheerder van het netwerk LF-routes, ontwikkelde daarom in 2010 een online meldsysteem voor fietsroutebewegwijzering. Dit landelijk systeem 'Bordje Weg' maakt z’n doel waar. Inmiddels zijn al bijna 2000 meldingen opgelost.

Automatisch doorsturen
Nederland heeft een mooi landsdekkend fietsroutenetwerk van lange-afstandroutes (LF-routes) en regionale fietsknooppunten, bij elkaar ruim 30.000 km route. Er zijn wel 50 verschillende instanties die zich bezighouden met het onderhoud van deze netwerken. Fietsers weten vaak niet bij welke organisatie zij een melding over de bewegwijzering doen. Het online landelijk meldsysteem tackelt dit probleem. Via de website www.bordjeweg.nl kunnen fietsers meldingen over zowel knooppuntbordjes als LF-bordjes en sinds kort ook over knooppunt-informatiepanelen doen. Het bericht gaat automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie.
 
Eenvoudig melding maken
Het melden via bordjeweg.nl of via de gratis smartphone app (te downloaden via de site) gaat door het plaatsen van een punt op een kaart of het invoeren van een adres. Via een aantal stappen doorloopt u de melding. De verantwoordelijke onderhoudsinstantie ontvangt deze, neemt hem in behandeling en onderhoudt ook de verdere communicatie met de melder. Sinds de start in 2010 zijn al bijna 2000 meldingen opgelost. De meldingen variëren van een beklad bordje tot een verkeerd geplaatste paal of een volledig verdwenen informatiepaneel.
 
Monitoren meldingen
Het Fietsplatform kan achter de schermen de vervolgactie door de onderhoudsinstanties monitoren. Zichtbaar is waar en hoe lang meldingen openstaan. Dit heeft tot positief gevolg dat meldingen sneller afgehandeld worden. Komen er veel opmerkingen in een bepaalde regio, dan wijst het Fietsplatform de betreffende instantie op haar verantwoordelijkheid. Zo blijft de kwaliteit van de fietsroutebewegwijzering gewaarborgd.

Heeft u ook een fout gevonden bij LF-routes of tijdens het fietsen van een knooppuntenroute?

Meld het hier

Lees ook:
* Gratis knooppuntenroutes in Nederland