Logo Fietsen123

Nieuws

2004: meerdere innovaties Twinny Load fietsdragers

Monday 3 May, 2004

Twinny Load staat in 2004 niet stil! Haar nieuwste trekhaakbevestiging 'Swing' en fietsbevestiging 'Frame' zijn dit voorjaar gepresenteerd en inmiddels zijn totaal 5 nieuwe fietsendragers in productie. En er staan meerdere innovaties op de Twinny Load assortimentslijst 2004.

De 5 nieuwste fietsdragers zijn uitgevoerd met de nieuwste trekhaakbevestiging, de nieuwste fietsbevestiging of beiden. Daarnaast brengt Twinny Load dit jaar een nieuwe wielgoot, een nieuw caravanhulpstuk en een flexibele versie van de bestaande framebevestiging 'Frame Easy' op de markt.

Naamswijziging

Met de nieuwste ontwikkelingen heeft Twinny Load bijna twintig fietsdragers op de markt. Om zowel de detailhandel als de consument meer inzicht te geven in de grote diversiteit aan Twinny Load fietsdragers, heeft Twinny Load de namen gewijzigd. In de nieuwe benamingen wordt verwezen naar de trekhaak- en fietsbevestiging die dat type Twinny Load heeft.

De trekhaakbevestigingen zijn: 'Traditional', 'Swing' en 'Ergo'. De trekhaakbevestiging 'Traditional' staat voor fietsdragers, die met een hulpstuk op de trekhaak worden bevestigd. De trekhaak-bevestigingen 'Swing' en 'Ergo' zijn snelkoppelingen op de autotrekhaak. De soorten fietsbevestigingen zijn Cranck, Frame en Frame Easy. De soorten fietsbevestigingen worden middels codes aangegeven, de eerste letter van de soort bevestiging. De extra letter 'K' staat voor Kantelbaar.

Een voorbeeld: de Twinny Load Swing CK, deze fietsendrager heeft de 'Swing' trekhaakbevestiging, is uitgevoerd met de 'Cranck' fietsbevestiging en is tevens Kantelbaar, zodat u, ook als u uw fietsen al op de drager heeft geplaatst, de kofferbak nog kan open doen!

'Swing', dé nieuwe trekhaakbevestiging

De nieuwste bevestiging op de trekhaak heet 'Swing'. Met deze bevestiging speelt Twinny Load in op de wens om een snelkoppeling op de markt te brengen, die in een iets goedkopere prijsklasse ligt dan een fietsdrager met de trekhaakbevestiging 'Ergo', die vorig jaar als primeur op de markt kwam. De trekhaakbevestiging 'Swing' is een snelkoppeling, die direct op de kogel kan worden vastgedraaid, waarbij geen hulpstuk op de trekhaak meer nodig is.

Nieuwe en gewijzigde frame fietsbevestiging

Naast de bestaande 'Cranck' en 'Frame Easy' fietsbevestiging brengt Twinny Load dit jaar een andere frame fietsbevestiging op de markt. De fietsbevestiging 'Frame' is een eenvoudige flexibele framebevestiging met een stevige frameklem.

Tevens is de reeds bestaande frame fietsbevestiging 'Frame Easy' gewijzigd. Het principe is niet veranderd: door eerst de fiets en het flexibele frame aan elkaar te bevestigen, is het plaatsen op de Twinny Load zeer gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. De verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat deze fietsbevestiging nu ook in hoogte verstelbaar is.

Accessoires

Twinny Load is niet alleen actief met het ontwikkelen en produceren van nieuwe fietsdragers, ook op het gebied van de accessoires staat Twinny Load niet stil. Met de opkomst van ATB-fietsen heeft Twinny Load een speciale wielgoot ontwikkeld. Door deze bredere wielgoot staan zowel toer- als ATB-fietsen nog stabieler op de Twinny Load fietsdrager. Een aantal Twinny Loads wordt voorzien van deze wielgoot.

In mei 2004 gaat Twinny Load een nieuw caravanhulpstuk in productie nemen. Deze is speciaal geschikt voor de fietsdragers met 'Swing' of 'Ergo' trekhaakbevestiging. Hij wordt bevestigd op de disselbak.

Voor informatie over Twinny Load kunt u terecht op: www.twinnyload.nl.

Klik hier voor de Fietsprijsvraag met Twinny Load prijzen.