Logo Fietsen123

Nieuws

1.200 kilometer fietsen uit dankbaarheid

Thursday 20 July, 2006

LourdesVader Philippe De Langhe had intussen beloofd naar Lourdes te fietsen als ze genezen zou zijn. Zaterdag vertrekt hij met Kürt Verhamme, Heinz Vandekerckhove, Stefaan Nolf en Dominique Herman. Zijn vriendin Rita, zoon Jonas, Tony Decavele en Soraya Herman gaan mee als begeleiders.

LeiezonenPhilip De Langhe: "Vier vrienden van de Leiezonen - de muziekmaatschappij waar ik sinds jaar en dag lid van ben - zullen meefietsen. We noemen ons daarom ook de Muzikale Trappers. Het was overigens na een repetitie dat wij de trip naar Lourdes begonnen uit te stippelen. We gaan 1.200 kilometer afhaspelen. Met dit tropische weer wordt dat zeker geen sincure!''

Processie & kaarsenDe fietsende bedevaarders zullen een week onderweg zijn naar het Franse bedevaartsoord. Volgens schema moeten ze zaterdag 29 juli in Lourdes arriveren. "Wij hebben er goed voor getraind. Zelf heb ik al zo'n 4.500 kilometer in de benen'', zegt Philip. "Ik kocht daarvoor een nieuwe fiets. Wie het wenst, kan dit initiatief ook sponsoren. De opbrengst gaat volledig naar het Kinderkankerfonds Koester (De Fazant).

Gift"In Lourdes stappen we mee op in de processie naar de grot. Ik ga er kaarsen aansteken als bedanking voor de genezing van Bieke.'' Wie wil kan een gift storten op rekening 979-0654467-13. Bedragen vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Link*Fietsen voor een goed doel