Logo Fietsen123

Nieuws

Ontdek De Eem in één dag op de fiets

Thursday 19 April, 2007

De Eem is de enige rivier, die in Nederland ontspringt. Hij wordt niet voor niets 'de verborgen rivier' genoemd. Hij is nauwelijks ontsloten voor het toerisme. Daar komt de laatste jaren enige verandering in. Een groot deel van het jaar vaart Fietsboot Eemlijn op en neer van Amersfoort naar Huizen en Spakenburg, met tussenstops in Soest, Baarn en Eemdijk. In een rustig tempo maakt men zo op een heel ontspannen manier kennis met de rivier. Doordat de fiets mee kan, kan de boottocht gecombineerd worden met een fietstocht. In één dagDe rivier De Eem kan in één dag per fiets - al dan niet in combinatie met een stuk met de Fietsboot - bekeken worden. Zo'n fietstocht van in totaal 43 km wordt door Fietsen Eén Twee Drie nu gepubliceerd. De titel is: 'Ontdek De Eem in één dag op de fiets'. Het is een rondje. Dus u kunt hem op ieder willekeurig punt beginnen. Wij beginnen waar De Eem begint: bij de Koppelpoort in Amersfoort.

Kaart, luchtfoto en virtueel fietsenWilt U deze nieuwe route bekijken op een kaart (Google-Maps) of/en via luchtfoto's (Google-Earth)? Wilt u deze route alvast even fietsen? Wilt U meer foto's - op de locatie zelf - van de route bekijken? Dat kan nu ook allemaal! De route is namelijk ook via Trip Tracker opgenomen.

Boek en DVD Deze fietsroute is ook verschenen in het zojuist verschenen nieuwe boek met DVD: 'De Eem, verborgen rivier' van de hand van Koos Termorshuizen en Jos Wassink. Zij leerden als twee roeiers uit Amersfoort de rivier stukje bij beetje kennen. En maakten een DVD. Het is een fraai foto- en leesboek met DVD (twee films) geworden over de Eem en haar gebruikers.

Speciale aanbiedingU kunt nu gebruik maken van een speciale aanbieding. Een combinatie van dit unieke Boek De Eem Verborgen Rivier (normale boekwinkelprijs: € 22,-) met een Vrijkaartje voor de Fietsboot (normale prijs: € 10,-) is voor € 25,- aan te schaffen op de fietsboot zelf. U hoeft dan op de Fietsboot slechts het vervoer van de fiets te betalen (kosten: gewone fiets € 1,-.). U kunt het boek ook thuis gezonden krijgen. De kosten hiervan bedragen € 25,50. Dit is inclusief € 3,50 porti! Nadere informatie en bestellingen op de volgende website: http://fietsboot.de-eem.nl

Links* Fietsroute: Ontdek De Eem in één dag op de fiets  * Fietsroutes fietsboot De Eemlijn * Acties en kortingen