Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsparadijs Belgisch Limburg breidt uit naar Voerstreek

Saturday 17 January, 2009

Fietsparadijs Belgisch Limburg - de uitvinder van het knooppuntennetwerk en de fietsprovincie van het jaar- wordt in 2009 nog groter. Ook de heuvelachtige Voerstreek is namelijk inmiddels bewegwijzerd met de vertrouwde fietsknooppuntborden. Er komt daarom ook een nieuwe fietskaart voor de gehele provincie. Nieuwe fietspadenDe Voerstreek behoort al lange tijd tot de provincie Belgisch-Limburg, hoewel het bijna geheel omsloten wordt door de Waalse provincie Luik waarvan het tot 1963 onderdeel uitmaakte. In de Voerstreek zijn voor een afstand van zo'n 40 km veelal nieuwe fietspaden aangelegd terwille van dit nieuwe netwerk. Ze worden met elkaar verbonden door 10 knooppunten. Drie lussen voeren u langs de zes Voerdorpjes. Het is als het ware één monumentenpark met 120 kastelen, kerkjes, graf- en wegkruisen, kapelletjes, vakwerkhuizen en grootse landschappen.

Sterk heuvelachtigDe Voerstreek is sterk heuvelachtig. Het gebied is dus vooral geschikt voor de getrainde fietser. Maar voor de meer recreatieve fietser zijn er in het Bezoekerscentrum in 's-Gravenvoeren speciale elektrische fietsen te huren om ook dit gebied te leren kennen. Zoals trouwens elektrische fietsen ook elders in Belgisch Limburg te huur zijn.

Nieuwe fietskaartBij de start van het nieuwe toeristische fietsseizoen in maart a.s. komt er vanwege de uitbreiding een nieuwe fietskaart van de gehele provincie Limburg. Deze telt dan meer dan 2.000 km aan recreatieve fietspaden van hoge kwaliteit en belevingswaarde. Op de nieuwe kaart staan ook de aansluitingen op de routes vanuit Nederlands Limburg aangeduid. Bij de nieuwe kaart hoort een fietsinfoboekje met fietsvriendelijke cafés en hotels. 165 fietscafés en 36 fietslogiesadressen mikken op het kwaliteitslabel 2009. Negentig fietscafés zijn ook infopunt en bieden fietskaarten en toeristische infobrochures aan. De nieuwe fietskaart kost € 9,50.

Links* Bezoekerscentrum Voeren in 's Gravenvoeren * Overzicht van de stand van zaken van het fietsknooppuntennetwerk in België en Nederland