Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsen = besparen

Sunday 14 February, 2010

Wie fietst is goed bezig. Goed voor het milieu, goed voor uw gezondheid en goed voor de portemonnnee. Wat vaker de fiets pakken levert zo honderden euro's per jaar op. Marieke Henselmans, besparingsdeskundige, rekent het voordeel voor u uit. En geeft tips.

Goed voornemen
Het was een goed voornemen om dit jaar wat vaker de fiets te pakken. Komt het er ook van? Misschien uitgesteld vanwege het koude weer. Maar fietsen kan een enorme besparing opleveren. Vooral als het gaat om korte ritjes heeft fietsen wel erg veel voordelen. Voor het milieu, de gezondheid en de portemonnee.

240,- euro
Als u elke dag een keer de auto pakt voor een afstand van 3 kilometer, is dat per jaar ruim 2.000 kilometer. Juist bij korte stukjes verbruikt de auto de meeste benzine. Door voor deze ritjes consequent de fiets te pakken, bespaart u per jaar € 240. Bij een gemiddelde woon-werkafstand van 12 kilometer loopt dat voordeel op tot boven de € 1.000,-

Parkeren
Om het in de auto springen voor een klein ritje iets minder verleidelijk te maken kunt u de auto bewust drie straten verderop parkeren, en niet voor de deur.