Logo Fietsen123

Nieuws

Ruim 12 procent van reizigers laat fiets staan op NS-station

Monday 23 March, 2009

Ruim 12 procent van de ov-reizigers laat regelmatig langer dan 24 uur een fiets staan in een onbewaakte stalling op het NS-station. Bijna 40 procent van de 2.955 ondervraagden wil best een klein bedrag (maximaal 1 euro) betalen voor het langer dan 24 uur stallen van hun fiets, maar dan moet daar wel wat tegenover staan. Voor het voor korte duur stallen van een fiets op het NS-station, zijn de reizigers minder bereid de portemonnee te trekken. Ruim tweederde van de ondervraagden geeft aan het niet logisch te vinden om daarvoor te moeten betalen. Dit blijkt uit een peiling van Mijn-OV, de grootste ov-reizigersvereniging van Nederland. PuinhoopVoor het stallen van hun fiets in een puinhoop, zoals veel stallingen op NS-stations op dit moment worden ervaren, mag volgens de leden van Mijn-OV helemaal niets worden gevraagd. Als voorwaarden voor betaling worden gesteld dat de fietsenstallingen overdekt moeten zijn en voorzien van bewaking. Ook willen de ondervraagden ruime openingstijden; late reizigers willen niet voor een dichte deur komen te staan.

OpschonenDe helft van de ondervraagde reizigers laat zijn fiets nooit langer dan 24 uur op het station staan. Uit de onlangs gehouden Mijn-OV peiling kwam veel draagvlak naar voren voor het opschonen van te lang gestalde fietsen. Ruim 75 procent stemt ermee in het onmogelijk te maken om een fiets langer dan vijf dagen gratis te stallen op het station.

Reizigerspanel Mijn-OV is met ruim negenduizend leden de grootste ov-reizigersvereniging van Nederland. Een kwart tot eenderde van de leden reageert op de regelmatige korte Mijn-OV peilingen.

Link* Mijn OV: www.mijn-ov.nl