Logo Fietsen123

Nieuws

FietsNED en fietswegenwacht nu bijna overal in Nederland

Thursday 29 January, 2009

Het gaat goed met FietsNED, de bundeling van mobiele fietsenmakers. Bijna overal in Nederland zijn er nu vestigingen. Dat betekent, dat ook de unieke functie van fietswegenwacht met ingang van dit jaar sterk uitgebreid is. Bijna geheel NederlandFietsNED biedt via haar mobiele werkplaatsen individuele fietsers, maar ook organisaties de service van reparatie en onderhoud van fietsen en E-bikes, electroscooters, rolstoelen en rollators. Het aantal uitrijpunten dekt nu bijna geheel Nederland. Uitzondering zijn nog de provincie Limburg, delen van Zeeland en enkele Waddeneilanden. "Ook daar gaan we ongetwijfeld vestigingen krijgen; we hebben hier al weer nieuwe contacten opgedaan", zegt oprichter Martin Leemans. Samen met zijn vrouw Gerry - mede de stille kracht achter de organisatie - waren ze met een gedegen presentatie aanwezig op de recente FietsVakbeurs in Rosmalen.

22 contractpartnersLeemans wijst op de niet minder dan 22 zeer uiteenlopende contractpartners, waarmee inmiddels samengewerkt wordt. Daaronder zijn gerenommeerde organisaties als de ANWB, de Nationale Fiets Projecten, de Unie KBO en zelfs Peugeot Nederland. Mede dankzij de service van FietsNED is de ANWB zelfs onlangs nummer 1 is geworden in de categorie Fiets&Vrije Tijd bij de verkiezing van Beste Winkelketen van het Jaar. Na een eerste periode van veel klachten van kopers over de fietsproducten en de ontbrekende service maakt FietsNED nu de fietsen van de ANWB rijklaar, levert deze bij de ANWB-klanten thuis af en doet ook het onderhoud aan huis. Profile de Fietsspecialis werd bij deze verkiezing naar de tweede plaats verdrongen. Winkelketen Halfords werd derde. De andere fietsketens haalden de drempel zelfs niet.

Unieke FietswegenwachtFietsNED biedt ook een unieke service als Fietswegenwacht. Via een jaarabonnement op haar Pechpas zijn recreatieve fietsers, maar ook forensen en scholieren verzekerd van hulp ter plaatse bij pech onderweg. U kunt vanaf dit jaar kiezen voor een Pechpas basis (€ 25,-), voor een extra Pechpas voor uw partner (€ 15,--), voor een extra Pechpas voor uw kind tot 18 jaar (€ 10,-), een Pechpas Plus voor ook hulp binnen 4 km van uw huis (€ 35,-) en voor een Pechpas Elektrische Scooter (€ 45,-). Leden van de ANWB, de Fietsersbond, de ANBO en de NFTU krijgen 10% korting.

Link* Overzicht van mobiele fietsenmakers, w.o. FietsNED