Logo Fietsen123

Nieuws

Nederlanders fietsen ook bij slecht weer, Duitsers niet

Friday 14 November, 2008

Nederlander draaien hun hand niet om voor een buitje regen, bij de Duitsers blijft de fiets dan in het schuurtje staan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse Zentrum für Gesundheit die Duitsers, Nederlanders en Denen vroeg naar hun fietsgedrag. Aldus bericht het Fietsberaad. We citeren. Meer dan 63%Meer dan 63 procent van de Nederlanders pakt minstens drie in de week de fiets. In Duitsland en Denemarken ligt dit percentage op 45 en 46 procent. En van de Nederlanders fietst 18 procent meer dan 30 km per week, en 31 procent 10 tot 20 km per week. De Duitsers rijden gemiddeld iets minder ver, maar weer verder dan de Denen.

GezondheidZowel Denen, Duitsers als Nederlander vinden dat fietsen goed is voor gezondheid, dat fietsen je dichter bij de natuur brengt en dat je met de fiets onafhankelijk en flexibel bent. Maar in Duitsland is de gezondheid de belangrijkste overweging, die met het toenemen van de leeftijd ook aan belang wint. Bijna 77 procent plaatst het gezondheidsaspect op nummer één.

Afstanden en het weerReden om de fiets te laten staan is als de afstanden te groot worden. Dat geldt voor 47% van de ondervraagden, in alle landen. Ook in alle landen geeft eenderde aan gewoon geen zin te hebben om te fietsen. Het weer houdt ruim 40 procent van de Duitsers tegen om de fiets te gebruiken. In Nederland noemt 18 procent dat als reden om niet te fietsen, in Denemarken 25 procent. In Duitsland is fietsen overigens iets wat je vooral in je vrije tijd doet. Slechts 19 procent peddelt naar het werk. In Nederland en Denemarken ligt dat rond 30 procent.