Logo Fietsen123

Nieuws

Speciale dierenfietsroute op Tweede Paasdag

Tuesday 19 March, 2013

Elke dag trekken herten en zwijnen over de ecoducten van de Utrechtse Heuvelrug. Benieuwd welke route de dieren afleggen? Fiets dan op 1 april a.s., Tweede Paasdag, mee met de dierenroute.

In het hart van de Utrechtse Heuvelrug liggen ecoduct Sterrenberg en Op Hees. De eerste is kortgeleden afgerond en de laatste is bijna klaar. Voordat beide ecoducten definitief in gebruik worden genomen, organiseert Hart van de Heuvelrug op 1 april Open Ecoductendag.

Dierenfietsroute
Tijdens deze open dag is een speciale dierenfietsroute uitgezet, die zich over de twee groene oversteekplaatsen voert. Belangstellenden zijn vanaf 12:00 welkom bij Boerderij Sterrenberg. Vanaf hier start de fietsroute van ongeveer 15 kilometer. De routebeschrijving is verkijgbaar bij de informatiestand van Hart van de Heuvelrug.

Veilig verplaatsen
In de afgelopen jaren zijn steeds meer ecoducten aangelegd om de versnipperde natuur van de Heuvelrug te verbinden. Zo kunnen dieren zich veilig verplaatsen binen een groot gebied. Dit is noodzakelijk voor het voortbestaan van de verschillende soorten.