Logo Fietsen123

Nieuws

Slecht afgestelde fietsstoplichten: fietst u door rood?

Monday 17 September, 2012

Fietsers in Utrecht rijden vaak massaal door rood. Door slecht afgestelde verkeerslichten in de stad ontstaan lange wachttijden, waardoor fietsers zelf besluiten wanneer ze de oversteek maken.

De Fietsersbond raadt aan om meerdere verkeerslichten in de stad aan te pakken. Volgens een woordvoerder van de Fietsersbond is "de wachttijd bij het stoplicht aan de Bilstraat zo lang dat je brood mee moet nemen".

Toch is De Fietsersbond geen voorstander van groene golven voor fietsers. Bij de groene golven hebben de verkeerslichten een vaste cyclus van bijvoorbeeld twee minuten. Dus ook als er geen verkeer is, moeten fietsers én auto's die de groene golf kruisen, onnodig wachten. Ze begrijpen niet waarom, als er geen verkeer komt. Het rode licht vinden ze dan ongeloofwaardig. En dan fietsen ze door rood.

De Fietsersbond zou graag zien dat de vaste cyclustijden worden losgelaten en het verkeer wordt geregeld door detectielussen in de weg. Hierdoor kan het kruisende verkeer, en daarmee ook de fietsers, beter doorstromen.

Wat is uw mening? Moet door rood fietsen gewoon kunnen voor fietsers? Laat het hieronder weten.