Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 fietsroutes in Noord-Brabant

Wednesday 25 July, 2012

Brabant is een fietsprovincie bij uitstek. Via het fietsroutenetwerk kunt u per fiets kennismaken met mooie fietswegen verspreid over heel de provincie die u naar de mooiste plekjes leiden. Wij selecteerden alvast een 5-tal mooie fietsroutes voor u.

Fietsroute De Kempen
De Kempen is een natuurgebied dat zich uitstrekt over het oosten van Vlaanderen en het zuiden van Nederland. Fietsen.123 heeft voor u een route uitgestippeld door het Nederlandse deel van De Kempen, wat vooral bestaat uit bossen en een heidegebied.
Klik hier voor Fietsroute De Kempen.

Fietsen langs de Zoom
Deze fietstocht gaat door bossen, langs bosranden, langs open landerijen en door de stad Bergen op Zoom. De fietsroute begint in Bergen op Zoom, gaat richting de Belgische grens en van daaruit langs de turfvaart de Zoom richting Wouwse Plantage. Vanuit het dorpje Wouwse Plantage volgt u de Zoom tot het punt, waar de Zoom de haven van Bergen op Zoom instroomt.
Klik hier voor de route Fietsen langs de Zoom.

De natuur tussen Berlicum en Schaijk
Deze route voert u veelal over vrij liggende fietspaden door bos en door de natuurgebieden Bedafse Bergen (tussen Vorstenbosch en Uden) en het natuurgebied De Maashorst in de driehoek Nistelrode-Zeeland-Uden. Het is een fietsroute van Berlicum naar Schaijk en via een andere route weer terug.
Klik hier voor de route De natuur tussen Berlicum en Schaijk.

Rondje Oudenbosch
Deze fietsroute maakt een rondje rond Oudenbosch. Van alle kanten hebt u - bijna steeds - zicht op de koepel van de Basiliek van de H.H.Agatha en Barbara, een kopie van de Sint Pieter in Rome. Aan het eind van de route is een mogelijkheid ingebouwd om de Basiliek te bezoeken.
U fietst over goed begaanbare wegen. U maakt kennis met een open agrarisch landschap met veel kwekerijen van allerlei soort en maat. Aan het eind fietst u nog door bos.
Klik hier voor de route Rondje Oudenbosch.

Dorp- en vliegveldroute
Deze kortere fietsroute begint bij het vliegveld Seppe in Bosschenhoofd (West-Brabant) en laat u van daaruit kennismaken met de kerkdorpen/plaatsen Zegge, Roosendaal en Rucphen. U fietst door weilanden en ziet akkerbouwgebieden (met bv. mais, uien en aardbeien). U fietst vooral buiten, maar in Roosendaal natuurlijk binnen de (drukke) bebouwde kom. Deze route gaat over goede berijdbare fietspaden en verharde wegen. Onderweg komt u verschillende cafés en restaurants tegen.
Klik hier voor de Dorp- en vliegveldroute.