Logo Fietsen123

Nieuws

Parkeergarage voor fietsen in Nijmegen

Tuesday 20 March, 2012

Onder het nieuwe Doornroosje, een poppodium in Nijmegen wordt een stalling gebouwd. De nieuwe stalling zal zo’n €6.000.000 gaan kosten, waarvan ProRail €2,25 miljoen zal meebetalen. De overige bouwkosten worden betaald door de Stadsregio, die in totaal de totale cofinanciering voor de nieuwe stalling € 3,45 miljoen neerlegt.

Speciaal voor de 350 studenteenheden van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen en Doornroosje komt er een nieuw onderkomen. Onder het complex wat voor hen gebouwd wordt komt een gratis fietstransferium met ongeveer 4000 fietsklemmen. Hier kunnen bezoekers van Doornroosje en treinreizigers hun fietsen stallen.

De nieuwe fietsenstalling is zeer luxe. De gebruikers kunnen net als in een parkeergarage fietsend naar binnen, de uitgang komt uit bij het busstation en de stalling beschikt over permanent toezicht.
Omdat een groot deel (42%) van de treinreizigers in Nijmegen met de fiets naar het station komen en omdat dit aandeel de komende jaren doorgroeit naar 50%, wil ProRail graag bijdragen aan de ontwikkeling van de fietsenstalling.

De bouw van het complex is eind 2011 gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2013.

Bron: www.fietsberaad.nl
Foto: Bas Boerman

Lees ook:

* Den  Bosch heeft beste fietsenstalling van Nederland