Logo Fietsen123

Nieuws

Gelderlanders houden van flirten op de fiets

Wednesday 30 November, 2011

In het onderzoek 'De Fietsende Hollander', dat werd uitgevoerd door fietsfabrikant Gazelle, werd uitgezocht wat de meest in het oog springende verschillen zijn per provincie op fietsgebied. Deze week worden de provincies in het midden en oosten van Nederland onder de loep genomen.

Utrecht
Utrechters gebruiken meer dan gemiddeld de fiets om bij het station of een ander openbaar vervoer gelegenheid te komen. Ze luisteren ook het vaakst muziek op de fiets. De meeste gekleurde fietsen zal je ook in de provincie Utrecht zien. Utrechters spuiten hun fiets namelijk het vaakst in een eigen kleur.

Overijssel

In deze provincie wordt het meeste gefietst. Mensen uit Overijssel fietsen naar verhouding vaker dagelijks. De mensen daar maken zich ook niet druk op de fiets.

Flevoland
Flevolanders hebben twee keer zoveel interesse als gemiddeld om hun fiets te laten ontwerpen door een bekende kunstenaar. Mensen uit Flevoland pakken de fiets het liefst zonder reden. Ze vinden het een heerlijk moment om tot rust te komen.

Gelderland
Deze provincie mag zich volgens dit onderzoek wel de fietsflirtprovincie van Nederland noemen. Van alle Nederlanders flirten de Gelderlanders het meest op de fiets. Ze zijn gaan ook voor veilig en graveren hun gegevens vaker in hun fiets dan gemiddeld. Daarnaast fietsen ze ook minder vaak door rood dan gemiddeld.

Gelderlanders zijn echte fietsliefhebbers. In deze provincie fietst men gemiddeld het meest. 13% zegt meer dan een uur per dag te fietsen. Landelijk ligt dit gemiddelde op 6%.

Lees ook: