Logo Fietsen123

Nieuws

Den Bosch wint verkiezing fietsstad van 2011

Thursday 17 November, 2011

Den Bosch is door de Fietsersbond uitgeroepen tot fietsstad van 2011. Het is voor het eerst dat een stad beneden de grote rivieren de titel wint. De bond keek dit keer extra naar de schoolomgeving en de fietsroutes ernaartoe. De prijs wordt vandaag uitgereikt. Den Bosch is door de Fietsersbond uitgeroepen tot fietsstad van 2011. Het is voor het eerst dat een stad beneden de grote rivieren de onregelmatig uitgereikte eretitel wint. De bond keek dit keer extra naar de schoolomgeving en de fietsroutes ernaartoe. De prijs wordt donderdag uitgereikt. De Brabantse hoofdstad wordt voor zijn inspanningen om het fietsen te stimuleren, omdat in het zuiden minder gefietst wordt dan in de rest van Nederland. De gemeente maakte veel indruk op de jury door in korte tijd de fietsroutes in de binnenstad met elkaar te verbinden. De concurrentie van Den Bosch waren de gemeenten Harderwijk, Houten, Groningen en Pijnacker-Nootdorp. De Fietsersbond organiseerde de Fietsstadverkiezing dit jaar voor de vierde keer. Eerder wonnen Veenendaal (2000), Groningen (2002) en Houten (2008) het predicaat.

De Brabantse hoofdstad wordt voor zijn inspanningen om het fietsen te stimuleren, omdat in het zuiden minder gefietst wordt dan in de rest van Nederland. De gemeente maakte veel indruk op de jury door in korte tijd de fietsroutes in de binnenstad met elkaar te verbinden.

De concurrentie van Den Bosch waren de gemeenten Harderwijk, Houten, Groningen en Pijnacker-Nootdorp. De Fietsersbond organiseerde de Fietsstadverkiezing dit jaar voor de vierde keer. Eerder wonnen Veenendaal (2000), Groningen (2002) en Houten (2008) het predicaat.

Minister Schultz van Haegen maakt in een filmpje de winnaar bekend.

Lees ook:
* Genomineerden Fietsstad 2011
* Verkiezing Fietsstad 2011