Logo Fietsen123

Nieuws

Elektrische OV-fiets geïntroduceerd

Friday 17 June, 2011

NS OV-fiets is kort geleden gestart met de verhuur van elektrische OV-fietsen. De fiets werd in het centrum van Utrecht geïntroduceerd door de OV-fiets wielerploeg. Of de elektrische OV-fiets de reiziger kan verleiden om ook grotere afstanden vanaf het station te overbruggen wordt tot het einde van het jaar getest op diverse stations.

De elektrische OV-fiets wordt geïntroduceerd in de vorm van een proef. Op tien stations zijn de elektrische OV-fietsen te huur tot het einde van het jaar: Breda, Den Haag, Eindhoven, Gouda, 's Hertogenbosch, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal. De eerste zes maanden kunnen alle OV-fietsabonnees de elektrische OV-fiets een keer uitproberen voor de prijs van een gewone OV-fiets. Voor € 3,- kan er een proefrit worden gemaakt. Op deze manier wordt er onderzocht hoeveel animo er is voor een elektrische OV-fiets en wat de behoeftes en wensen van huurders zijn.

“Deze fiets maakt het mogelijk om met een lichte inspanning een grotere afstand te overbruggen. Zo wordt elke bestemming in Nederland bereikbaar met de combinatie van trein en fiets. Gezien de groei van het gebruik van elektrische fietsen wordt er verwacht dat Nederland nu klaar is voor de elektrische OV-fiets”, aldus Kaj Mook directeur van NS OV-fiets.

Na het eerste half jaar wordt er gekeken hoeveel animo er is voor een elektrische OV-fiets. Daarna wordt bepaald of de elektrische OV-fiets mag blijven.

Lees ook: