Logo Fietsen123

Nieuws

Eerste fietssnelweg in Duitsland

Monday 6 June, 2011

Duitsland krijgt in het Ruhrgebied de eerste snelweg voor fietsers. De Duitsers doen het meteen goed, er komt een traject van maar liefst 60 kilometer dat de steden Dortmund en Duisburg zal verbinden. De Radschnellweg Ruhr (RSR), zoals het pad heet wordt een moderne verbinding voor fietsers

Bij de Radschnellweg staat, net als bij de bekende Autobahnen, vrije doorgang voorop. De RSR wordt overal ten minste 5 meter breed, krijgt geen gelijkvloerse kruisingen en kent een vrijwel vlak verloop. De plannen voor de speciale fietsroute zijn in een stroomversnelling gekomen door de toenemende interesse in elektrische fietsen en andere noviteiten op tweewielergebied die een ritje op de fiets extra aantrekkelijk maken, ook als het om woon-werkverkeer gaat.

De initiatiefnemers hopen dat de Radschnellweg Ruhr zo aantrekkelijk wordt, dat veel mensen in plaats van de auto de fiets pakken. Hiermee zou bijvoorbeeld een eind kunnen komen aan de dagelijkse files op de Autobahn A40. “En dat kan, want fietsen hoort bij de mobiliteit van morgen”, zegt Jens Hapke namens het Regionalverbands Ruhrgebiet (RVR). Wanneer de fietssnelweg in gebruik wordt genomen, is nog niet bekend.

Lees ook:
* Fietssnelwegen ook in Vlaanderen
* Is of komt er al een fietssnelweg bij u in de buurt?