Logo Fietsen123

Nieuws

Op fietsvakantie? Vijf goede tips om er een succes van te maken

Tuesday 8 March, 2011

Bij het zien van de eerste zonnestralen krijgen veel mensen zin om een fietsvakantie te boeken. We vonden vijf goede tips om van een fietsvakantie ook daadwerkelijk een vakantie te maken zonder afkeer van het fietsen te krijgen. Zeker als u nog een onervaren fietsvakantieganger bent zult u aan de onderstaande tips veel hebben.

1. Forceer uzelf niet

Als u een fietsvakantie boekt, doe dat dan niet met het doel om de Tour de France te simuleren. Sportievelingen die een keer per week een tochtje maken met vrienden zouden wel eens veel spierpijn en een afkeer van het fietsen kunnen krijgen. Doe het liever rustig aan en stippel een koers uit langs de Franse of Oostenrijkse rivierdalen of kies voor een vlakke tocht in de Lage Landen. Later kunt u nog steeds overschakelen op ritten met enkele zware bergbeklimmingen.

2. Investeer in degelijk materiaal

Wie enkele dagen wil uitrekken om verschillende tochten te maken, kiest bij voorkeur voor een degelijke fiets met minimaal 16 versnellingen en goed werkende remmen. Slecht materiaal kan er immers toe leiden dat een rit minder leuk verloopt dan gehoopt. Uw eigen fiets meenemen is nog steeds vaak de beste optie, all bestaan er tegenwoordig ook al heel wat kwalitatieve huurfietsen”.

3. Neem de kinderen mee

Fietstoeristen denken vaak dat hun manier van reizen niet geschikt is voor kinderen. Ze hebben het echter bij het verkeerde eind. Er bestaan tal van aangepaste routes waarbij pretparken of zwembaden deel uitmaken van het traject. Let bij de keuze van het fietsarrangement dus steeds op de kindvriendelijkheid ervan, zo blijft de vakantie leuk voor het hele gezin.

4. Start met arrangement vanuit een vast hotel

Dit is ideaal voor dagen waarop u zich minder fris voelt. Is het de vorige avond laat geworden of willen de benen niet mee, dan kunt u gemakkelijk eens een dagje overslaan. Bovendien heeft u minder stress omdat de spullen niet verhuisd hoeven te worden.

5. Vakantie betekent vakantie

Misschien wilt u op vakantie een bepaald fietsdoel bereiken, daar is op zich helemaal niets mis mee. Toch doet u er goed aan om het verstand af en toe volledig op nul te zetten. Maak tijd voor een verfrissende zwemsessie, geniet van een terrasje of verken een nabijgelegen dorpje.

Bron: belgianbiking.be

Lees ook:
* Fietsen.123-lijst reisorganisaties die fietsvakanties organiseren
* Fietsvakanties in de lift