Logo Fietsen123

Nieuws

Pas op wanneer u een fiets steelt in Amersfoort!

Tuesday 15 February, 2011

De politie Eemland-Zuid probeert sinds december een nieuwe wijze van dieven vangen uit. Op enkele plaatsen in Amersfoort zet ze fietsen neer die met GPS gevolgd kunnen worden. Op deze manier zijn al negen fietsendieven aangehouden.

Lokfietsen werken volgens de politie zeer efficiënt. Ze worden ergens neergezet, al dan niet op slot, en de agent hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Wanneer een fiets wordt verplaatst komt er een seintje en kan de fiets met gps snel opgespoord worden. En kan een eventuele verdachte van diefstal of heling aanhouden worden.

Na 21 keer een lokfiets ergens geplaatst te hebben, zijn er nu veertien gestolen en negen dieven gepakt. Doel van het project is het stelen van fietsen te verminderen en de pakkans van dieven te vergroten. Want het aantal aangiften van fietsendiefstal in Amersfoort mag dan gestaag dalen, deze vorm van criminaliteit neemt nog altijd tien procent van de totale criminaliteit voor haar rekening. Bovendien komen volgens de politie in verhouding veel burgers met fietsendiefstal in aanraking. Niet alleen omdat de eigen fiets is gestolen, maar ook door het risico een gestolen fiets te kopen. Daarmee maken ze zich bewust of onbewust schuldig aan heling. Alle reden, vindt het korps Eemland-Zuid, om een extra impuls te geven aan de bestrijding van fietsendiefstal. Daarbij wordt samengewerkt met gemeente en openbaar ministerie.

Lees ook:
* Chiplezers tegen fietsdiefstal
* Grootste fietsendief gepakt

* Fietsen.123 Dossier Fietssloten en fietsdiefstal