Logo Fietsen123

Nieuws

Nieuwe knooppuntenroute voor fietsers in Noordelijk Flevoland

Friday 28 January, 2011

Noordelijk Flevoland krijgt een knooppuntenroute voor fietsers. Het knooppuntensysteem is in veel gebieden in Nederland al ingeburgerd, maar in Flevoland nog niet optimaal. Noordelijk Flevoland was een witte vlek. Daar komt nu verandering in.

Een fietsknooppuntennetwerk werkt heel eenvoudig. De fietser rijdt een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Het systeem is in veel gebieden in Nederland al ingeburgerd, maar in Flevoland nog niet optimaal. Noordelijk Flevoland was een witte vlek. De routes daar worden aangelegd langs al bestaande fietsroutes en langs buitenwegen. Het nieuwe netwerk sluit goed aan op bestaande knooppuntenroutes in Noordwest Overijssel en Zuidwest Friesland.

Toerisme
In het algemeen levert het rijden in het landelijk gebied een belangrijke bijdrage aan de ontspanning en gezondheid van de fietsers. Tegelijkertijd wordt de toeristische aantrekkingskracht van de Noordoostpolder met de uitvoering van het project verder ontwikkeld. Voor dit deel van de provincie Flevoland zal de knooppuntenroute een economische impuls geven. Het netwerk moet in de lente klaar zijn voor het Tulpenfestival dat traditioneel veel toeristen en dagjesmensen naar de Noordoostpolder trekt.

Lees ook

* Alles over het fietsknooppuntennetwerk in Nederland en België
* Fietsknooppunten per provincie
* Plan een route met onze fietsknooppuntenrouteplanner
* Fietsroutes in Flevoland