Logo Fietsen123

Nieuws

50 oplaadpunten voor fietsers in Belgisch Limburg

Friday 14 January, 2011

Er komen vijftig oplaadstations voor elektrische fietsen verspreid over het Limburgse fietsroutenetwerk.De Nederlandse fabrikant EV-Box produceert vijftig elektrische oplaadstations in opdracht van Toerisme Limburg. Deze elektrische stations komen naast het wijd verspreide Limburgse fietsroutenetwerk. Daarmee spelen ze in op de toename van het aantal elektrische fietsen.

Ontwikkelingen

De ontwikkeling is nog vrij jong. Het is een totaal nieuw concept dat wel al bijvoorbeeld bestaat in Amsterdam. In een niet zo ver verleden waren het vooral de vijftig-plussers die met een elektrische fiets rondreden en ook mensen met een kleine handicap schaften ze aan. Maar de ontwikkelingen staan niet stil en ook jongere mensen zijn tegenwoordig sneller geneigd om een exemplaar aan te schaffen. Deze vorm van mobiliteit wint meer en meer aan belang.

Het gevolg is dat binnenkort vijftig oplaadstations voor fietsen langs het Limburgse fietsroutenetwerk verspreid staan. In eerste instantie zijn ze voor de tweewielers bedoeld, maar in theorie kan je de batterij van je elektrische auto perfect herladen met het apparaat. Wie van verder komt, rijdt zo gerust terug naar huis.

Fietsen.123 streeft ernaar binnenkort een zo volledig mogelijke lijst te publiceren van alle reeds gerealiseerde oplaadpunten in Nederland en België.

Lees ook:
* Nieuwe oplaadpunten voor elektrische fietsen
* Drie tips voor de recreatieve fietser onderweg